Barion Pixel
 

Káró 9 – Skócia átka

2019.06.15.by Damien0

Létezik egy misztikus történet arról hogy a karó kilences el van átkozva. Ha sose hallottál még erről hát íme a káró kilences nagyon rövid története.

A 18. század óta ezt a kártyalapot az Skócia átka becenéven illetik. A gúnynév eredetéről a kártya történészek mind a mai napig vitatkoznak, sok elmélet született. Lássuk a leghátborzongatóbbat.1692-ben egy csodaszép skót völgyben a Glencoe völgyben az ott élő klán 38 tagját mészároltak le, köztük férfiakat, nőket és gyerekeket. Ez az esemény a Glencoe mészárlás néven vált ismertté. Ez egy igen szomorú történet a skót történelemben, a mészárlásban nagy szerepet játszott Sir John Dalrymple, akinek címerében kísértetiesen hasonló elrendezésben található meg a kilenc rombusz alak, mint ahogy az a káró kilences kártyalapján látni. A legenda szerint a mészárlást kiadó parancsot is egy káró 9-es lap hátuljára írták.

Hogy mi az igazság? Azon tovább lehet vitázni. Mindenesetre mostantól, ha a kezedbe kerül egy káró 9-es, tudod hogy ez a lap a Skócia átka, és magában hordoz egy érdekes történetet is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *